Sneak peek of the Paddington Project

The new kitchen and dining spaces at the rear are very contemporary with black veneer, crisp white and pops of aqua blue.   Our Head Designer Margo Reed gives us a sneak peek of her Paddington design and build project. It’s so close to finished, we can’t wait to give you the full tour soon, but in the mean time… Here’s a sneak peek. Who lives here? A young family with two little girls. The client came to us with an approved DA for a ground floor extension and first floor update to their small terrace home. Like many of our clients, they weren’t comfortable with the existing internal layout of the terrace, and wanted something more functional and family-oriented layout. Providing natural lighting throughout was also a key factor. IMG_0839ed Since the photo was taken, turf has been put down. More landscaping is to come including the installation of timber bin storage. The DA-approved designs for a rear extension were problematic for the family. The design positioned the kitchen as the main thoroughfare to the back courtyard, something that isn’t ideal for the family and their young children.beforeafter The owners’ weren’t a fan of the original musk pink exterior so we gave it a black, white and red update. This layout also affected the flow from the entrance through to the courtyard as the hallway from the front door to the back was blocked by joinery, something that would detract from the amount of light within the space. Our solution was to place the kitchen facing the yard. This new design had the added benefit of enabling us to provide more storage and opened the space up for both everyday living and entertaining. IMG_0835ED The upstairs bathroom is waiting on drawers but you can already see how striking the monochrome palette is. One of the main challenges when redesigning terraces is their small size. We overcame this through clever planning. We adapted the layout, moving the proposed in-kitchen laundry into what had been a small under stairs bathroom. We also allowed for ample storage. IMG_0834ED The ground floor bathroom/laundry features a textured tiled wall. Opening up the wall between the front room and living room created an entirely different space with huge amounts of natural light and space. In the future there is potential to install bifold doors The clients didn’t want the front room room to look like a study so we designed hidden desktops that pull out from the low cupboards in front of the windows. What was the inspiration? The clients had pulled together inspiration from magazines. When we went through their collection, the imagery strongly mixed old and new, something that would work perfectly for their own project (see the imagery that inspired this project here). IMG_0838ed Wallpaper by Porter’s Paint and a beachy pendant light bring a sense of fun to one of the girl’s bedrooms. To add charm and character, we played on details from the existing terrace through textured materials, herringbone patterned tiles, antique handles and mouldings throughout. The clients love colour and we used it to introduce a sense of fun throughout the home through the furniture and wall colours.
cat
Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart